صفحه اصلی     ارتباط با مسولین   نقشه سایت
اخبار > مهارت در آزمون


  چاپ        ارسال به دوست

قابل توجه دانشجویان محترم

مهارت در آزمون

                                                            

                                                                               مهارت درآزمون

1-    شب قبل از آزمون را راحت بخوابيد و مطلقاً تا دير وقت بيدار نباشيد.

2-    مطالعة شب قبل از آزمون يا صبح آزمون ايجاد اضطراب و تداخل در يادگيري مي‌كند و در نهايت اطلاعاتي كه وارد مي‌شود كمتر از اطلاعاتي است كه از ذهن خارج مي‌شود.

3-    روز آزمون حتماً 15 دقيقه نرمش صبحگاهي داشته و بعد صبحانه بخوريد.

4-    معمولاً هر آزمون داراي چند سؤال دشوار، چند سؤال آسان و تعداد زيادي با دشواري متوسط است. بنابراين، نگراني بي‌مورد به خود راه ندهيد. اگر قرار باشد همة پرسشها دشوار باشند اين دشواري براي همة شركت كنندگان خواهد بود.

5-     در جلسة آزمون، نخست همه پرسشها را سريع و ظرف تنها چند ثانيه يك نگاه بيندازيد و بعد از پرسش يك به بعد تلاش كنيد كه به پرسشها پاسخ دهيد. هر پرسش كه آسان است را سريع پاسخ داده و اگر پرسش نياز به فكر كردن دارد آن را رها كرده و سريع به پرسش بعدي رجوع كنيد. يعني اول پرسشهاي آسان را پاسخ داده و بعد پرسشهاي متوسط و بعد پرسشهاي دشوار را پاسخ دهيد. هيچگاه وقت خود را صرف يافتن پاسخ يك پرسش دشوار نكنيد در حالي كه هنوز پرسشهاي ديگر را پاسخ نداده‌ايد. گذشتن از پرسشهاي دشوار نه‌ ‌تنها‌ ‌نشانه ضعف نیست، بلکه بیانگر مهارت و دانش بالای فرد است‌.

6-    وقتي در پاسخنامه علامت مي‌گذاريد هر بار دقت كنيد كه دقيقاً جلوي همان پرسش علامت پاسخ را بگذاريد و به ترتيب و توالي تكيه نكنيد. در آن صورت وقتي يك پرسش را موقتاً پاسخ نمي‌دهيد جاي آن در پاسخنامه خالي خواهد ماند و به اشتباه پر نخواهد شد.

7-    متن پرسش (ساقه) را هميشه به دقت بخوانيد و پيش از پاسخ دادن مطمئن شويد كه پرسش را يك بعدي نخوانده‌ايد. زيرا هميشه اين احتمال وجود دارد كه پرسش را از يك زاويه بخوانيد در حالي كه منظور طراح سؤال يك جنبة ديگر باشد.

8-    تمام گزينه‌ها را به دقت بخوانيد و به يك گزينة خاص كه به نظر درست‌مي‌رسد بسنده نكنيد. توجه داشته باشيد كه طراح سؤال معمولاً از گزينه‌هاي انحرافي و گول زننده استفاده مي‌كند تا مطمئن شود شما بر اين حیطه چيره‌ايد. گر چه در يك آزمون استاندارد نبايد دقت آزمودني را سنجيد ولي معمولاً پرسشها چندان استاندارد طراحي نمي‌شوند.

9-    پس از آن كه پرسشهاي آسانتر را پاسخ داديد به سراغ پرسشهاي دشوارتر برويد و از روش مهندسي معكوس استفاده كنيد. يعني اگر پاسخ درست را نمي‌دانيد و مي‌خواهيد حدس بزنيد دست كم دو گزينه را كه مطمئن هستيد نادرست هستند از حدسهاي خود خارج كنيد تا احتمال درستي پاسختان 50 درصد شود.

10-گزينه‌هايي كه طولاني‌تر هستند احتمال زيادتري دارد كه پاسخ درست باشند.

11-در متن پرسش همواره به قيود پرسش و نيز مثبت يا منفي بودن فعل جمله دقت كنيد. گاهي از شما مي‌پرسند كه چه «نمي‌شود»؟ نه آن كه چه «مي‌شود»؟

12- بعد از اتمام آزمون حتماً‌يكبار شمارة هر پرسش را با گزينة انتخاب شده كنترل كنيد كه اشتباه علامت نزده باشيد.

13- زماني كه به يك پرسش پاسخ مي‌دهيد تنها به پاسخ همان پرسش فكر كنيد و پرسشهاي ديگر را از ذهنتان دور كنيد.

14-‌بهتر است که جواب سوال‌ها را در دفترچه‌ ‌سوال‌ها هم علامت بزنید تا چک کردن سوال‌ها راحت تر شود‌.

15-  ‌اگر در سر جلسه آزمون پاسخ سوال یا‌ ‌سوال‌هایی را نمی‌دانستید، مضطرب و مایوس نشوید. مطمئن باشید که اکثر داوطلبان هم‌ ‌مثل شما پاسخ این سوال را نمی‌دانند و قرار نیست که شما به تمام سوالات یک درس پاسخ‌ ‌دهید.

16-  ارزش تمام سوال‌های یک درس با هم برابر است. پس بی‌خود سرسوال‌های وقت گیر یا‌ ‌سوال‌هایی که در مورد پاسخ صحیح آنها مردد هستید، وقت خود را تلف نکنید‌.

17- تا مي‌شود پاسخهايتان را عوض نكنيد. معمولاً اولين پاسخهايي كه به ذهن مي‌رسند درستتر هستند. مگر آن كه صددرصد مطمئن باشيد پاسختان اشتباه است.

18- اگر دو گزينة متضاد و متناقض وجود داشته باشد به احتمال بسيار زياد يكي از آنها پاسخ درست است.

19-همچنين اگر دو گزينه متشابه باشند به احتمال زياد هيچ‌كدام پاسخ درست نيستند.

20- قيود تأكيد مثل: هميشه، مطلقاً، هيچكس معمولاً در گزينه‌هاي غلط وجود دارد و گزينه‌هاي درست معمولاً قيود احتمالي مانند: احتمالاً، بيشتر اوقات، معمولاً و مانند آن دارند.

21- اگر در ميانة آزمون ذهنتان قفل شد نگران نشويد. كافي است سرتان را از  روي برگه برداشته چند نفس عميق بكشيد و بيسكويت يا آبي بخوريد. چند بيت شعر را از بر بخوانيد يا به يك لطيفه فكر كنيد تا حال و هوايتان عوض شود.

                                                                                                 سربلندوپیروز باشید


٠٧:٥٦ - 1393/03/11    /    شماره : ١٤٧١٦    /    تعداد نمایش : ٢٤٤٢







آمار بازدید
 بازدید این صفحه : 6615753
 بازدید امروز : 39000
 کل بازدید : 37367490
 بازدیدکنندگان آنلاين : 9
 زمان بازدید : 0.5625
دانشگاه پیام نور مرکز قم|نقشه سایت|تماس با دانشگاه|راهنمای کاربران سایت
Copyright © 2009 Qom Payame Noor University. All rights reserved .  دانشگاه پیام نور استان قم